06 január 2014

Smink kisokos 1 percben - alapozás látható kontúr nélkül

A sminkelési lépéseink közül általában az első az alapozás. Arról, hogyan is kell felvinni az alapozót már rengeteg írás készült, így most én nem erről írnék. Posztom témája egy igen mindennapi jelenség, amely abban merül ki, hogy egyszerűen nincs befejezve az alapozás. Értem ezalatt azt, hogy látszik az alapozó kontúrja az arc és például a fül találkozásánál.

Ahhoz, hogy ezt kiküszöböljük, nem kell nagy dologra gondolnunk! Egyszerűen annyit kell tenni, hogy megfelelő mennyiségben és jó helyre visszük fel az alapozót. Ezt persze borzasztó könnyű így leírni, azonban látva a hétköznapokban a lányokat, mégsem evidens a dolog 'hogyan'-ja.

Azt, hogy ki milyen terméket használ és miért látszik egyáltalán az alapozó kontúrja, most nem feszegetem. Posztom szándéka, hogy az adott alapozóval ezt elkerüljük - természetesen ha valaki 3 árnyalattal sötétebbet használ, akkor valahol ígyis-úgyis el fog ütni a szín... Vagy az arcon, vagy a nyakon...

Adott tehát a kedvenc alapozónk és szükségünk lesz egy ecsetre is! Ha ragaszkodsz persze az ujjaidhoz, mert mindig úgy viszed fel az alapozót, akkor ők is megfelelnek a célnak, csak nehezebb lesz a dolgod.

Az alapozást mindig az arcunk közepén kezdjük és kifele haladjunk az eldolgozással a hajunk felé, mert úgy már egyre kevesebb lesz az ecseten a festékből és sokkal könnyebb lesz eldolgozni. Igazából ennyi is a dolog lényege, az eldolgozás. Én annyit szoktam még tenni, hogy miután az ecsettel felvittem és eldolgoztam az alapozót az ujjbegyeimmel még korrigálok a fülemnél és az állcsontomnál is.

Ettől függetlenül mindenkit bíztatok arra, hogy keresse meg mindig a számára tökéletesen megfelelő árnyalatot! Ha megtaláltuk - még ha sok időbe is telt -, mindenképpen hálásak leszünk, hogy nem üt el az eredeti arcszínünktől. Fektessünk bele időt és energiát, az arcunk is meghálálja és a látvány is! :)

Nincsenek megjegyzések: