18 január 2014

Essence/Catrice BB krémek (FRISSÍTVE)

Gondoltam amíg még beszerezhetőek a leárazásban ezek a krémek, addig írok róluk egy gyors véleményt. Az essence all-in-one BB Cream-ből az 1-es és a 3-as árnyalat van leárazva, 349 Ft. az ára. A Catrice 6 in 1 BB-ből pedig csak a 040-es, 699 Ft. az ára.


Ha érdekel az összehasonlítás, akkor katt :)

Én mindkét terméket a Rossmannban szereztem be szombaton, szerintem még a hétvégén megtalálhatóak ezek a termékek, a Müller/DM készletről nem tudom, hogy áll. Kezdjük az essence krémmel.

Mit ígér?
Hidratálja is kisimítja az arcbőrt. A kevésbé látható bőrhibák elfedését ígéri még. Az arcbőröm most tökéletesen mondhatni fáradt, egy hosszú tegnap estén van túl, gondoltam ha ezzel megbírkózik, akkor oké.Tehát itt egy kép rólam, mindenféle korrektor/alapozó és PS nélkül. Bőrhibák nem igazán vannak mostanság az arcomon, az államon szokott lenni inkább 1-2 pati, viszont ami nálam állandó probléma, az az, hogy az állam és az orrom kipirosodik, valamint elég karikásak a szemeim. Nálam ez most a feltétel, hogy ezen segítsen, korrektor nélkül.


És nézzük akkor, hogyan teljesít.Az arcom bal oldalán nincs rajtam semmi (szemből számítva), a jobb oldalon van az essence BB krém.


 Az idétlen fejemet leszámítva, azt kell, hogy mondjam, hogy egynek megfelel. Ez egy könnyed színezett hidratáló, ami az ilyen napokra tökéletesen megfelel, amikor nem kell mit elfedni, csak az egyenletesség a cél. A karikákra kell még utómunka!


Ahogy látjátok, természetes fénye van a krémnek, nem csillog a fejem. Nekem ez belefér, nem feltétlen tennék rá nappalra púdert. Az 1-es árnyalat egy picit sárgás, viszont azt kell, hogy mondjam, hogy pár perc után összeolvadt a bőröm természetes színével. Az árnyalat számomra tökéletesen megfelelő, noha ha természetes szoli-mentes fehér lennék, gyanítom, hogy nem lenne jó.

Ami nem tetszik benne, hogy ahogy lecsavarom a kupakját a terméknek, kifolyik. Az állaga egyébként nem annyira folyékony, picit tömörebb. Nagyon könnyű vele dolgozni, könnyű a felvitele.

Nekem az itthon kapható BB krémekkel nincsenek elvárásaim, az olvasottak alapján mondhatni sima alapozók. Úgy gondoltam, megér 349 Ft-ot, hogy legyen egy ilyen "alapozóm" is. Nem írom le egyáltalán a terméket, mert alapozóként nekem perfekt. Viszont azt, hogy a BB krém feltételeit hozza e, nyilván nem 1 óra viselés után fogom megtudni. Nem vagyok olyan típus, aki egy alapozót használ hetekig, szinte naponta cserélem, tehát nekem ez megfelelő így. Amire még kíváncsi leszek, hogy mennyire fog átfényleni az arcomon nap végére. Erről infó később.

Összességében szerintem megéri megvenni ezen az áron! Tetszik :).

Jöjjön a Catrice BB Krém, a nagy tesó. Gondoltam ebből megveszem a sötétebb árnyalatot, jó lesz nyárra. Viszont meglepődve tapasztaltam, hogy megfelelő árnyalatot vettem, tökéletes a bőrömre.Sokkal szimpatikusabb, hogy ilyen az adagoló feje ennek a terméknek. Ez már alapból pozitív. Sokkal sűrűbb a textúrája, mint az essence-nek.


És jaj de büdös. Nagyon kellemetlen illata van, és mondhatni nem illan el. Még kb. fél óra után is éreztem az arcomon. Negatív.

Mit ígér?
Kiegyenlít, hidratál, mattít, javít, véd, kiemel (sugárzó ragyogást ad), fed.
Elég sok minden, nézzük ő hogyan teljesít.


Annyira fed, mint a kistesó, karikák maradtak, pirosság nincs. Bőrhibám az arcom bal oldalán viszont volt, az államon, azt elfedte. Remek. A bőröm árnyalatával ő is passzal, ezzel sincs gond. Egészséges fényt is ad neki, a látvány tetszik.

De...

Hidratál? Amióta fent van az arcomon, azt érzem, mintha sikítana, hogy megfullad. Nem jó érzés! Nagyon nem. Innentől kezdve viszont lehet akármilyen jó és csúcsszuper fedése, akármilye, mert nem érdekel. Nem lélegzik a bőröm, és ezt még egy alapozónál sem éreztem, nemhogy egy BB krémnél!!! Nem vittem fel előtte semmi arckrémet sem, tehát az sem lehet baj... Emiatt nálam megbukott ez a termék :(. (azért adok neki esélyt, fogom még próbálgatni!)

Amint látjátok ez egy első benyomásos vélemény. Ez csak egyéni vélemény, nem befolyásolásként írom, mert nem szándékom senkit lebeszélni egyik termékről sem. Én ha csak kipróbálásra hozhattam volna el, a Catrice-t visszavinném, az essence-t pedig megvenném.

Ti miket tapasztaltatok ezekkel a termékekkel?

FRISSÍTÉS:
Ma egész nap a Catrice volt rajtam, kíváncsi voltam hogyan teljesít. Jelentem kiállta a próbát. Nem tudom minek volt betudható, hogy nem lélegzett alatta a bőröm. Nem vonom persze vissza, mert valóban így volt akkor. Ma azonban dolgoztam, egész nap mesterséges fény alatt, zárt, száraz térben és nem volt semmi problémám az arcbőrömmel. Max Factor kompakt púderrel fixáltam csak, tehát nem is kőkemény mattító termékkel és nem fénylett át. Az államon és az orromnál megkopott persze, mint nálam minden termék nap végére. Nem éreztem "nehéznek" az arcbőröm. Holnap az essence-t próbálom ki, kíváncsi vagyok mi lesz a véleményem :).

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Az Essence-es változat van meg, abból is a 03, sötét. Mit mondjak tényleg sötét, de a 01 nekem nagyon sárgás volt akkor már inkább sötétebb legyen. Mixelve használom egy világos bb-vel így már egész tűrhető. Úgy ahogy egységesít és kis idő elteltével nem fénylik (bár nekem szuper száraz bőröm van)
Lehetséges hogy neked jutott hibás csomagolás, mert nálam semmi gond az adagolással, nem folyik?!
Összességében ennyi pénzért elég jó, 1300-at azért nem adnék érte.

(a véleményed alapján örülök is hogy nem a Catrice-t vettem meg, ha tényleg olyan fullasztó érzés)

Megaera írta...

Hm, szimpatikus lett ez az essence. Most Garnier olajmentesem van, de az nagyon szárít, lehet kipróbálom akkor ezt :)

Life's a shoe írta...

these look like great products! thanks for sharing

lifeisashoe

Unknown írta...

????,????,??,???,???,??,???
???,???,????,??? ,??,???,?????
???,???,?,???,??,???,???
?,???,???,???,????
??,??,???,?,?,??
??,????,???,??,??,?