19 július 2011

Sajtómegjelenés

Sziasztok :). Nemrég megkeresett egy Csongrád megyei lap újságírója, hogy készítene velem egy interjút :). Szerintem sokan láttátok már, de most belinkelem ide is! Készülőben van egy újabb interjú, mely egy sorozat a bloggerinákkal :).

Az interjú online és nyomtatott verzióban is megjelent :)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szucs_marta_szerint_a_sminkeles_is_muveszet/2230197/

Az interjút elolvashatjátok a bejegyzés folytatásában is :).

Az interjú a delmagyar.hu oldalról:

Szűcs Márta szerint a sminkelés is művészet

Szeged - A szegedi egyetemista, Szűcs Márta még csak 22 éves, de már híressé vált abban, amit ő csak a hobbijának nevez: a sminkelésben. Tematikus blogját több ezren látogatják naponta.

Gimnazista korában kezdte el érdekelni Szűcs Mártát a sminkelés, miután megjelentek hazánkban a szépségápolási blogok. Mások próbálkozásain felbuzdulva elkezdte tesztelni, milyen technikák és árnyalatok állnak jól neki. Az eredetileg divatblogját átalakította sminkessé, és ma már csak ezzel foglalkozik. 

– Az ismerőseim látták, hogyan sminkelem magam, és megkértek, hogy őket is varázsoljam át egy-egy alkalomra, vagy tanítsak meg nekik egy könnyebb nappali sminket. Ez elterjedt, és azóta már több alkalommal megkerestek különböző munkákkal is – mondta Márta. 

Eddigi legfontosabb eredményének azt tartja, hogy megválasztották egy nemzetközi make-up cég nagykövetének. A versenyen több száz lány töltötte fel saját készítésű sminkjét a cég oldalára. A bírák tizenkét lányt hívtak be személyes találkozóra, közülük csak ötöt választottak ki. – Volt egy közös fotózásunk a nagykövetlányokkal, ahol mindenkit profik láttak el. Ruhát, hajat és sminket is készítettek nekünk, majd Dukai Reginával is csináltak pár képet, ugyanis ő a márka arca. Ezeket a képeket felhasználják a közösségi oldalukon és egyes kampányokban. Feladatunk a márka képviselete rendezvényeken, de főként a blogunkon. Kapunk termékeket, amelyeket tesztelünk és bemutatunk – mesélte Márta, aki több szépségversenyen, fotózáson is dolgozott már. Sokat tanult belőlük. A legtöbb munkát mégis a blogja fejlesztésébe fektette. 


Szűcs Márta blogját több ezren látogatják naponta. Fotó: DM/DV
Szűcs Márta blogját több ezren látogatják naponta.
Fotó: DM/DV

– Vizsgaidőszakban nem nagyon van időm rá, de egyébként szeretek kétnaponta posztolni. A látogatott időszakban naponta két-három ezer oldalletöltésem van – teszi hozzá. Szerinte a sminkelés is művészet, mindig is vonzották a művészetek, grafikus szeretett volna lenni. Mégis az egyetem kommunikáció szakára jelentkezett, ahol médiainformatikára szakosodott, ugyanis itt tanulhat arculattervezést, így továbbfejlesztheti a blogját. Szeretné tovább képezni magát. – Kipróbálnám az arcfestést és a maszkolást, fantáziasminkeket is készítenék. Szívesen foglalkoznék ezzel hivatásként is."A fotót egyébként én készítettem :). 

3 megjegyzés:

Tekla Kocsis írta...

én nem olvastam még, úgyhogy jó, hogy kiraktad ide is :)

Bikira írta...

Gratulálok a cikkhez.:) Nagyon tetszett, ja és a fotó is szuper.:)

sunbeam írta...

Köszönöm :))