22 november 2010

Új 'gugli' találmány

Nem is csodálkozunk azon, hogy a Google megint előállt valami újdonsággal, és az ötlet eredetiségével sincsenek gondok. Természetesen az sem meglepő, hogy valami olyan dologra adnak új köntöst, ami a mindennapokban kezd egy kicsit eltűnni. A kézzel fogható, papír magazinok és újságok életét lassan elveszi az internet, habár a frissen megvásárolt divatlapnak nincs párja. Persze vannak akik még ma is erre esküdnek, legyen az napilap, vagy akármilyen újság. Az illatot és a frissen vásárolt magazin érzetét semmi sem válthatja fel.
Nos, a Google nem újságot ad ki, hanem virtuális butikot indít az interneten. Ezentúl mindenki üzemeltetheti saját kis üzletét, a hálón. Ha már a mindennapokban a multik és a hiper-szuper áruházak megfojtják a kisebb üzleteket, legalább a látszat maradjon meg.

Ha kíváncsi vagy, mi is ez az újdonság, kattints a továbbra:

Találhatunk celeb-, illetve sztár butikokat is, de természetesen a saját kis "vállalkozásunkat" is elindíthatjuk. Ehhez persze regisztrációra lesz szükség. Meg kell adnunk az oldalon használt nevünket, illetve az üzletünk nevét is. Ezek után a szükséges adatok kellenek, e-mail és jelszó. Ezen gyorsan túl is leszünk, és máris elénk tárul egy lépésről-lépésre ablak, ahol mindent megtudhatunk, magunkról és az oldalról.

Először a saját stílusunkra kíváncsi az oldal szerkesztője, és elénk dob két darab képet. Ha tetszik, akkor azonosítja, hogy mégis milyen lehet a stílusunk, ha nem tetszik egyik sem, nyugodtan tovább mehetünk és újabb képeket kapunk. Szerencsére sokféle képet kapunk, például sztár képeket, utcai divat - és kifutó képeket is. Ezzel eljátszogathatunk egy darabig, jó sok felajánlott ruhára rákattinthatunk. Egy idő után még koktélt is kapunk :).
Ha elég képet kapott tőlünk a rendszer, akkor 6-7 stílust, ami szerinte jellemző ránk. Engem teljes mértékben eltalált, a 6 lehetőség közül 5 stimmelt rám, el is mentettem a profilomba. Majd folytatódik a személyre szabás és ki kell választanunk az általunk preferált formákat, fazonokat és színeket, de azokat is amelyeket ki nem állhatunk. Természetesen ezek is kategóriára vannak bontva, ruhák, toppok, nadrágok és cipők közül kell választanunk. Szerencsére a már egyszer kiválasztott kedvelt és 'nemszeretem' színeket és mintákat elmenti a rendszer, tehát ha valakinek egyeznek a színek minden ruhadarabra, akkor nem kell vele még 3-szor szenvedni, hogy kiválassza. A végére azért már elég unalmas lesz a kiválasztás. De még ezután sem végeztünk, kapunk egy rakat tervezőt, akiket szintén szerethetünk, vagy nem.

És végre a rendszer kapott egy képet rólunk, hogy mit is szeretünk, így bátran fog nekünk ajánlani cipőket és ruhákat egyaránt. Gyors kattintás mondjuk a cipőkre és elénk tárul egy hatalmas webshop, ahol - miértisne - 'lájkolhatjuk' a termékeket, viszont nem kell, hogy az egész cipőt egy-az-egyben szeressük. Például annyira nekem sem szimpatikus egy ezer dolláros cipő, így az ár részét nem pipálom be, de a többit igen. Persze 'hate' ikon is van...

Az üzletünk kirakatát szabadon rendezhetjük. Értem ezalatt a személyre szabott profilokat. Megjelenik 5 kép, amit akárhogyan alakítgathatunk, akár saját képpel, akár illusztrációval.

Vásárolni a honlapon nincs lehetőség, de ha megtetszik egy termék, akkor rákattintunk és át leszünk irányítva az üzlet weboldalára, ahol viszont már megvásárolhatjuk a kiválasztott darabot. Az online vásárlás mániával élőknek ez lesz a mennyország.

És természetesen itt is követhetsz bárkit és téged is akárki...


Nektek tetszik?

1 megjegyzés:

zsuzso100 írta...

Ez jóóó! :)