09 október 2010

Párizsi Divathét

Elérkeztünk az egyik leghíresebb divathéthez, amely Párizshoz kötődik. Nem véletlenül itt sorakoznak fel a divatvilág leghíresebb tervezői. Képek: nowfashion.com, vogue.it

Viktor and Rolf kollekcióját az extravagáns szó jellemzi leginkább. Őrült formák jelennek meg a ruhákon, vagyis a ruhák személyében. Az aláírásuknak tekinthető trükkökkel idén is éltek, kifogástalan részletekkel dolgoztak. Látványos képek következnek, körülbelül Lady Gaga-ra tervezve.

Lanvin divatbemutatóját már nagyon vártam, ám mai napig nem tudom eldönteni, hogy tetszik e vagy sem. A fórumokon áradoznak az egész kollekcióról, de bennem kétes érzéseket kelt. Egy biztos: remekül kidolgozott ruhák születtek, átgondolt, tiszta kollekciót láthattunk.. A show végén felvonuló ruhák viszont teljesen ámulatba ejtőek!


A Costume National 2011-es tavaszi/nyári kollekciójában a camel színek tetszettek a legjobban, valamint a bőr anyag használata és kombinálása a többivel.Csak, hogy kicsit eltérjünk a nőies stílustól, következzen egy kis gótikus megjelenés, Yohji Yamamoto kollekciója által. A lányok haja és 1-2 ruha kicsit Prada beütésű, de már megszoktuk, hogy 1-1 darab máshol is visszaköszön.Alexis Mabille kollekciójára nincs más szó, mint mesteri. Gyönyörű színeket álmodott meg az isteni ruháira. Egyszerűen imádni való minden darab, szerelmes vagyok a ruhákba! Elbűvölt 100%-ban. Annyira nekem való, hogy az valami elmondhatatlan. Nehezen álltam meg, hogy ne linkeljem az összes képet :).Jean-Paul Gaultier adott az érzésnek amikor megálmodta a terveit. Szerencsére ő még mindig rendelkezik inspirációval. Igazi Glamrock kollekció következik!
Nina Ricci sem hazudtolta meg eddigi kollekcióit, és most sem tért el a megszokott vonaltól. Az eladhatóságra törekedett, de mégsem rontotta el ezzel a ruhákat. Szerethető darabok születtek, amelyek nőiesek és szépen kidolgozottak. A deréknál összehúzott szoknyák és a színek tetszenek a legjobban. A Lanvin - beütéstől eltekintünk :)


Guy Laroche ruháiban a letisztultságon és egy-két érdekes kialakításon kívűl semmi említésre méltó dolog nincs.
A Dries Van Noten kollekció egy kínai virágoskertre emlékeztet, amelyben 1-2 gésa tevékenykedik. A ruhák stílusa tetszetős, a színek és az anyaghasználat úgy szintén.A posztot október 3-án tettem volna közzé, a technika ördöge csak ma gondolta úgy, hogy feltölthetem a képeket. Ezúton bocsi, hogy nem lett aktuális a beszámoló.

Nincsenek megjegyzések: