01 június 2010

A 2011-es rioi tavasz

Unalmas szöveg már, de akkor is igaz, hogy mi még vacogunk ebben a hideg időjárásban, de Rio-ban ma ér véget a 2011-es nyári és tavaszi kollekciók bemutatására rendezett divathét. Az idei tavaszias ruháinkat is csak 1-2 hétre vehettük elő, de nézzük, mit találtak ki nekünk jövőre a tervezők Rio-ban. Először is színek terén nem szűkölködtek a bemutatók. A szivárvány összes színét megtalálhattuk, de jellemzően a tavasz színeit: citrom, narancs, khaki, halvány pink, királykék, türkiz és a pasztell paletta kedvenc színeit (zöld, pink). Volt aki inkább egyszínű ruhákat készített, az egyszerűség jegyében, de ettől sem volt unalmas a kollekció.
Anyaghasználatban a szintetikuson át a pamutig minden megjelent, itt-ott izgalmasabbá téve egy-egy háló, vagy fodor segítségével.
Sminkekre a natúr volt a legelterjedtebb, de a vadabb kreációk sem hiányoztak.

Az Acquastudio ruhái nem követnek semmilyen tarka trendet, leginkább törtfehér darabokkal találkozhatunk, de a citrom, a narancs és a magenta színek is megjelentek. A ruhák alapjait legtöbbször egy rózsás nyomatú ruha adja. Kialakítások terén viszont már sokkal cifrább a történet. Rengeteg fodor és húzott anyag található a kifutón, néhol már inkább űrlényes jeleget öltenek. Egy-két szárnyat is rávarázsoltak a ruhákra. A homokozó vödör-szerű, vagy a lovagok sisakjára hasonlító fejfedőt nem tudtam hova tenni. Smink terén a neonos pink rúzs dominált.
Egy újabb "kevés színű" kollekció: Graça Ottoni
Egy csokornyi színes ruha a melegebb napokra
Carlos Tufvesson
Cantão

A méltán népszerű pasztell színek

CavendishEspaço Fashion

Juliana Jabour

RedleyA mintás trendek kedvelőinek

Alessa


British Colony


CantãoClaudia Simoes


Espaço Fashion
Filhas de Gaia

Nica Kessler
PatachouPrinting


TNGA hétköznapi stílus sem maradt ki a divathétről. Egyszerűbb rövidnadrágok, szoknyák, ingek és pólók következnek.
Auslander

A Napfürdőzöknek
Bikinik és fürdőruhák terén nem volt hiány. Blue Man az egész kollekciót ennek a témának szentelte. Így láthattunk virágos, állatmintás, afrikai stílusú darabokat. A Nap gonoszabb sugaraitól egy hálós fejfedővel védné a fejünket.

Alessa

Espaço Fashion
Lenny

Salinas

Nincsenek megjegyzések: