12 szeptember 2009

NYC. 1. nap

Szeptember 10. Helyszín: New York. Kezdetét vette a New York Fashion Week. Mi másról is lehetne szó, mint a 2010-es tavaszi RTW kollekciókról. A tervezők, jó szokásukhoz híven, 2 évszakkal előttünk járnak. Alig szántuk rá magunkat, hogy előszedjük a kardigánjainkat, pulcsijainkat, a divatról gondoskodó nagyfejek, már a tavaszra megálmodott ruháikat mutatták be nekünk.

Az első napi összefoglaló:
Reggel 9-kor Micheal Angel kezdte a bemutatót. Ruháira leginkább az absztraktság a jellemző. Színekben a föld színeit alkalmazza. Egészen művészi összképet nyújtanak kifutó képei, mintha 1-1 festmény lenne a ruhákra felfestve.
Egy, már emberibb időpontban - igaz, csak 1 órával később - a BCBG Max Azria ruhák kerültek a kifutóra. A smink és a haj a szolidabb formát vette fel, így a ruháké volt a főszerep, amelyek élénk színekben és mintákban pompáztak. A sejtelmes anyagok, az oldalpántok, a testhez simuló anyagok a nőiességet emelik előtérbe.


David Delfin nem vitte túlzásba a fantáziáját. Kék minden és kész. Egyszerű, és nem nagyszerű.
Mi ez???
Duckie Brown. A kollekció is barna. Ez ám az önimádat :).

A Mara Hoffman kollekció felvette a tavasz vidámságát és az összes színét. Kellemes és hordható darabok születtek.A Ports a fényes hatást választotta a kollekció ismertetőjelének. Meleg színek, érdekes formák és inkább alkalmibb megjelenés a további jellemzői a kollekciónak. Szép munka.


Rosa Chá már inkább a nyárba repít, hiszen fürdőruhákkal árasztotta el a kifutót.


Cesar Galindo kreációi neonban pompáznak, éppen ezért alkalmazott nagyon sok színes bőrű modellt. Nem hiába, hiszen a barna bőrszínen kitűnően mutatnak a "világító" darabok.


A divathéten a Bryan Parki sátrak csak embertelen árakon elérhetők, ezért a nagyobb bemutatótermmel büszkélkedő tervezők azt a megoldást választották, hogy ott tartják meg a tavaszi bemutatójukat. Így tett Gwen Stefani is. A L.A.M.B. 2010-es tavaszi kollekcióját "otthon" mutatta be. Mivel ez a divathét a médiának és a viszonteladóknak szól, és mivel mindenki ismeri a hölgyet, nem volt nehéz odacsábítani a sajtót.
A kollekció híven tükrözi Gwen bohém jellemét. Íme pár darab:
A divathéten magyar tervezők is feltűnnek majd: USE, Anh Tuan és Je Suis Belle. Elég sajátos módot választottak a bemutatásra, ugyanis szept. 12. és 15. között az utcán nyilvános fotózásokat tartanak majd.

Nincsenek megjegyzések: