05 július 2009

Ami egy nőnek kell

Neem, nem a férfiakról van szó, hanem az alapruhatárról. Sokakat nem érdekel, hogy éppen mi a trend, de én a mai irányvonalat fogom követni az összeállításban.
(A képek felett találod a márkát és az árat)

Ami - talán - sosem megy ki a divatból

Egy farmernadrág minden szekrényben megtalálható. Alaktól függően, bő, vagy szűk, trapéz vagy cső. A répanacit sokan nem szeretik, egyesek azért, mert nem áll jól rajtuk, mások azért mert van akin jól áll, de rajtuk pont nem. Ma már boldog, boldogtalan felveszi, tehát biztosan ott lapul a legtöbb leány szekrényének polcain. Farmerhoz híven mindennel kombinálható. Sportcipőtől a magassarokig, atlétától az elegáns blúzig.
Az egyenes fazon mindenhol jelen van. Kevés embernek nem áll jól, tehát sokak kedvence. Itt viszont vigyázni kell, mert nagyon csúnya, ha le van taposva és akkor is, ha bokavillantós. Ne legyünk restek, ha hosszú vigyük el a varrónőhöz, ha rövid, meg se vegyük.

New Yorker 10790.-
New Yorker 10790.-
Az elegáns nő

Egy-egy elegáns alkalomkor biztosan nem leszünk bajban, hogy mit is vegyünk fel, ha rendelkezünk egy csinos nadrággal. Általában a szövetnadrág az elterjetteb, azonban számos más anyag közül válogathatunk.

Benetton 15790.-Re-Reserved 4490.-

Rövidre fogva

Szoknya és rövidnadrág. Azt hiszem, nemcsak a mi kedvencünk, hanem a hímeké is. Keveset takar, de épp annyit rejt, amennyit kell. Sejtelmes és kényelmes. Legjobb.
Azonban vigyázat a mérettel. Közönségesek lehetünk egy strandra való, popó villantós darabban. Ha mini szoknya, akkor végképp. Lehajolunk és máris ott a bugyogó, amire nem biztos, hogy kíváncsiak az emberek. A nadrág többet takar, de a popsi akkor is kilóg. Utcára ne vegyünk már fel ilyeneket, még bomba alakkal sem. Igaz, az a jobbik eset, ha valaki modell alkat és tényleg jól is áll neki. De kedves lányok. Ha van rajtunk egy kis súlyfelesleg, akkor ne tegyük már ki mindenki szeme láttára. Nem szép látvány. Egy hosszabb és bővebb darab, még a plusz kilókat is elrejti. Csak kitartóan kell keresni azt a darabot.

C&A 5990.-
New Yorker 8090.-
H&M 8700.-
Springfield 4495.-

Egy ruha, más semmi

Egy nő szépségét talán a ruha emeli ki a legjobban. És mért ne éljünk ezzel a lehetőséggel? Nem véletlen van minden vörös szőnyegen, minden nő ruhában. Igaz, az nagyon nem alapruhatár. De egy hétköznapi darab, igenis az.

Gas 40500.-
H&M 2900.-
H&M 14500.-

Topp és póló

Meleg nyári napokon nincs is jobb, mint egy lenge kis ujjatlan, vagy pánt nélküli. Egy kardigánnal kombinálva még a hidegebb estéken is tökéletesen megfelel.
A pólóknak pedig csak a fantázia szab hatát. Egy nyomott mintás darab mindenhol megtalálható. De egy egyszínű darab is.

H&M 2290.-


H&M 2900.-
Marks & Spencer 3990.-

Betakar

Az imént említettem a kardigánt, tehát maradjunk is itt. Sok esetben megmenthet minket. Pl. a hidegtől, a kilógó melltartópánttól, a kicsit megkopott felső kellemetlen látványától, az izzadságfoltos pólótól, akármitől. Hivatását tekintve melegít, de ma már inkább díszít. Gondolok itt a bolerokra. De ez nem feltétel alapdarab, tehát tovább is ugrok. Ma nagy reneszánszát élik a nagyobb méretű kardigánok vagy zakók. Ezek közül egy, biztosan ott lóg minden lány fogasán. Farmerral és toppal kombinálva már tökéletes outfit. És ehhez még a ruhatárat sem kell felturbózni, hiszen alapdarabok.

Pinko 66700.-
New Yorker 8090.-

Egyszerűség kedvéért

Egy egyszerű pulcsi. Se dísz, se extra kinézet. Csak van, mert szép és meleg.

New Yorker 5150.-

Összegombolva

A fehér ing mindig divat lesz. Elegáns és egyszerű is egyben. Hétköznapi és ünnepélyes. Szerencsére nem csak a fehérrel van így. Egy-egy ing nem hiányozhat sehonnan.

H&M 4320.-
Pinko 53650.-

Hidegebb napokra

Kabát nélkül nincs szekrény. Nyáron is jól jöhet egy lenge darab, főleg ebben a szeszélyes időben. Meg ugye a bulis estékre. Télen pedig ki sem tesszük nélküle a lábunkat a házból.

Benetton 30790.-

Benetton 29290.-
Benetton 23790.-


A lábbeli


Egy nőnek 5 féle cipője minimum van. Sportcipő, félcipő, csizma, lapos szandi, vagy papucs és egy magassarkú. A megszállottaknak természetesen ennél jóval több van a cipős szekrényben. A kocka vagy tűhegyes orrú cipőktől megszabadulhatnának már egyesek. A letaposott sarkú, már-már csak fémmel rendelkező cipőket pedig kötelező lenne megcsináltatni. Ha csak pár napja esett le az a bizonyos kis műanyag - vagy mikor milyen - sarok, akkor egy cipész még bőven megtudja javítani. Ne sajnáljuk már rá a pénzt, miközben annyi sok más felesleges dologra költünk. Ez meg kimondottan undorító látvány, ha valaki a sarokból kinyúló szöget tapossa.

H&M 2900.-
H&M 3800.-
Tamaris 11990.-
Quelle 6495.-
Díszít

A nagymama fülbevalója, anya nyaklánca. Mindegy milyen és honnan, de ott van. Megvan mindenkinek a maga kincsesládikója, ami telis tele van szebbnél szebb dolgokkal, csak félnek hordani. A kevesebb néha több szabály itt is érvényes. Ma nem néznek hülyének senkit egy hatalmas, köldökig érő fuxszal sem, éppen ezért egy szolidabb, medálos lánccal sem.

H&M 1720.-
Thomas Sabo 69800.-

Cipeljünk

Mi nők, hajalmosak vagyunk az egész házat elrejteni egy táskában. Sokszor kérdezik, hogyan fér el annyi minden egy olyan kis "tampontartóban". Mi sem tudjuk, de ott van és kell. Hódít a nagy méretű, csak legyen izmod cipelni.

H&M 4900.-
H&M 17400.-
Guess 52900.-


És ami még alap lehet

Ezen a nyáron elég sokak szívét rabul ejti, az overall. Ez sem új a Nap alatt, és szerencsére nagyon izgalmassá tették a tervezők az új darabokat.

H&M 11600.-
Pinko 69000.-


A törökbugyi nagyon megosztja a véleményt, a bőszárú farmerral együtt. Aki megszereti, biztosan nem engedi, hogy egynyári darab legyen.

Gas 41500.-


A gladiátor szandi. Már tavaly nyáron is jelen volt, de az idei év kedvez neki a legjobban. Biztosan sokan szert tesznek egy sarura. Okkal, hiszen kényelmes, szellős, divatos. Nem véletlenül hordtak ilyet az ókorban is.

Nincsenek megjegyzések: