09 július 2009

2009/2010 Couture

A divatvilág meghatározó tervezői a napokban mutatták be az őszi haute couture kollekcióikat. A színhely nem más, mint Párizs. Az ellentétek vonzásában címszó alatt 3 tervező kreációjával találkozhattok.

Az Elie Saab kifutó a hófödte táj hatását kelthette, amikor a modellek végig vonultak rajta, ugyanis minden ruha fehér színben pompázott. Még a sminkek is. Egy idő után már nem volt annyira jó végig nézni a képeket, hiába a csodás és izgalmas ruhák. Hiányoztak a színek.

Christian Lacroix kollekciójáról nekem leginkább a Matyuska babák jutnak eszembe. Talán azért mert a legtöbb modell feje be volt bugyolálva egy fekete kendővel. A ruhák a luxus jegyében lettek megálmodva, a fekete szín volt a legdominánsabb a kifutón. A bemutató végét megékesíteni kívánó menyasszonyi ruha-szerűség szerintem iszonyatosra sikeredett. Azért nem rossz munka a divatháztól, főleg úgy nem, hogy mindannyian sejtjük a sorsát és tudjuk, milyen körülmények között születtek meg a kreációk.
John Galliano, mint a Dior fejese, megint hozta a formáját és jelesre teljesítette a bizonyítványát. A ruhák a szivárvány színeiben pompáznak. Nem unalmas, nem egyszerű, olyan Gallianos. A harisnyakötős leányzókról nem a hideg évszak jut eszembe, a színek alapján meg végképp nem, de ezért szeretjük a Diort, mert mindig felvidít és télen sem bújtat csuklyába. A kollekciót szívesen elfogadnám még annak ellenére is, hogy couture, a fejfedőket meg egyenesen követelem :). Nehéz volt nem az összes képet bemásolni, de megpróbálkoztam vele. C. D. Haute Couture kollekciója a kedvenc. Csillagos ötös.

Nincsenek megjegyzések: