29 június 2009

Őszi trendek I.

Még azt sem mondhattuk, hogy tavasz van, de a tervezők szokásukhoz híven, már az őszi trendeket mutatták be. Februárban és márciusban. Itthon még persze csak nyári cuccokat lehet kapni, de azért nem árt előre felkészülni az őszi trendekre. Íme az első rész.

Nicolas Ghesquiére (Balenciaga) úgy gondolta, hogy attól, hogy ősz lesz, nem kell elrejtenünk a színes ruháinkat, így ő is kiszínezte a kollekcióját (persze nem úgy, mintha tavaszi lenne). Természetesen jelen van a fekete és egyéb sötétebb színek is, de a rózsaszín és a kék is szerepet vállalt a kollekcióban. A cipőket még mindig nem értem, de biztosan van, akinek tetszik.

Egy ilyen világos, rózsaszínes outfithez biztosan nem húznám fel a fekete harisnyát.

A cipők - természetesen - platformok, a maguk fura talpával, amiket még érdekesebbé tesznek, a bokánál lévő, többszínű szalagok. Mintájukat tekintve sem egyszerűek. Az egyszínű, lyukacsoson át a párduc színeiben pompázó, nomfi mintáig minden van.A Prada őszi kollekciójánál próbáltam elvonatkoztatni a zombinak festett lányoktól, de mégha sikerült is volna, a ruhák nem sok szót érdemeltek volna. Bocsi minden Prada-fantól.

Marc Jacobs sem az egyszerűségéről híres, de nem is baj. A fekete és szürke mellett megjelenik a világoskék és a rózsaszín is, egy-egy sötétebb ruha mellé kombinálva. A lila még mindig szerepela kifutón. Az arany árnyalatait érdekesen kombinálta a szürkével, nagyon tetszetős. Kabátok anyagát nézve, leginkább a bunda a menő. A ruhák főként bársonyból és szaténból készültek, de a kötött darabok sem az utolsó sorban ülnek.

Kiegészítők terén sálakat és kesztyűket is láthatunk, könnyed, őszi jelleggel.

Sminkben sem szerényes:


Lanvin őszi ruháit leginkább a letisztultság jellemzi. Színekben nem túl bőséges, az ősz megszokott árnylataival találkozhatunk. Nekem leginkább a '20-as évek divatja jut róla az eszembe. Alber Elbaz 'megmagyarázta', mért is ilyen a kollekciója: "Az élet nem csak a partikról szól." A ruhái tényleg 'hétköznapiak', de nem a szó rossz értelmében. Bármelyik ruháját viselheti a nő, akár egy üzleti megbeszélésen, akár egy ebéden. Persze akinek megengedi a pénztárcája. Elegáns, letisztult és modern.Kiegészítőket illetően sem hazudtolja meg, a 'business woman' stílust.A letisztultság és egyszerűség után egy nagy ellentét, Anna Sui. Kollekciója a méltán híres 'Anna Sui mintába borult', az őszi színekkel karöltve. Leginkább a barna dominál, de nem hagyta ki sem a kéket, sem a lilát. És még egy fontos jellemző. Szépek voltak a modellek :D.
A fejfedők leginkább egy madár színes tollazatára emlékeztetnek. A cipők közül találhat magának mindenki kedvére valót, elegánsat, vadászatra indulósat és majorette-babásat.


Sminkre már a letisztultság volt jellemző:Yves Saint Laurent nem vitte túlzásba a színeket. A feketén és a fehéren kívűl mással nem nagyon találkozunk. Egyik jellemző anyag a bőr. A hatást fokozza egyes szetteknél, a hatalmas sál-szerűség. A domina bőr szerkó nem tudom, hogy kerül az őszi trendbe, de egyedik az biztos.


Cipőknek érdekes a sarok megoldásuk.

2 megjegyzés:

nicolette írta...

Nekem YSL!
Várom már az őszi-téli időszakot,mindig ez az újdonság évszakonként,vajon milyen kabátok lesznek,sálak és csizmák,olyan izgi : )

sunbeam írta...

Nekem YSL-től a szoknya kell nagyon, a 3.képről. Amúgy inkább Marc Jacobs jön be. Mármint a kollekciója :D