16 június 2009

Magyar divat háza táján II.

Mai hazai divattervező célszemélyem nem más, mint Sándor Szandra.Akinek nem mondana sokat a neve, elárulom, hogy a Nanushka megálmodója. Szintén egy olyan tervező, aki hamarabb tört be a köztudatba határon túl, mint határon innen. Showroomja Los Angeles mellett persze itthon is van(Bp., Csónak u.7.). Szerencsére már a hazaiak is elismerik, hiszen az Év divattervezőjének választotta a Glamour. Persze ettől még nem szállt el a leányzó:
"Ha több ezer olvasó szavaz rám, az megtiszteltetés, de látom, hogy működik a média, hogyan kapnak fel embereket. Örülök a díjaknak, de a helyükön kezelem őket" - nyilatkozta a Metropolnak. Sikersztoriját nagyban befolyásolta, hogy diplomáját a London College of Fashion-ön szerezte.
De miért pont Nanushka? Így nyilatkozott erről: „Kiskoromban így becézett az apukám. Akkor még nem tudtam rendesen kimondani a nevem, a Szandit Naninak ejtettem, ebből lett a Nanushka. A családban rajtam maradt a név, apukám a mai napig így hív.”
Saját stílusáról: "Jellemzően a tradícionális szabásvonalak és a legmodernebb anyagok elegye keveredik némi játékossággal, valamint a színek viszafogott használtával. " Emiatt sem egy trendi vonalat követ, hanem újat alkot. Előtérbe helyezi a fekete színt, de már megjelennek színes dolgok is a ruháin. Visszafogottságáról, de stílusosságáról azonnal felismerhetőek a darabjai. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a kollekcióiból válogatott képek:

Ruhák és kiegészítők mellett, az iPhone szerelmesei meglephetik magukat egy csinos kis telefontartóval.
Ha Neked is tetszenek a ruhái, itt, itt és itt is megtekintheted/megveheted őket. Egy interjú.

Nincsenek megjegyzések: