04 április 2009

Magyar divat háza táján I.

Gondoltam csemegézek nektek itthonról, és megpróbálom bemutatni a magyar divattervezőket. Befutottakat, újakat, szemrevalóakat, van még mit fejlődni kategóriásakat, stb...
Amint jöttem haza és olvastam az InStyle-t, láttam a Coca Cola Lightos hirdetést a USE közreműködésében. Már régóta figyelem a kollekciójukat, és mit ne mondjak, nagyon tetszik. Nem az hordhatatlan, nem az, amiből még többszörösen gyököt kell vonni, hogy hordhatni lehessen. Az Ember Lányára tervezték, annak aki stílusos, elegáns, nem mindennapi akar lenni.
A USE-t Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András alkotják. 2003-ban alakultak, de a cégjegyzékbe 2005-ben kerültek be. Egy munkaruha-pályázaton indultak el először együtt Helsinkiben, és ennek a jeligéje után "kapták" a nevet. Megtaláláhatóak a nemzetközi piacon, Ázsián át Amerikáig mindenhol. Mivel a vásárlóközönség nagyon megoszlik, ezért éppen tárgyalásokat folytatnak, a USE és USE unused márka különválásáról. Az InStyle magazinban készítettek velük egy interjút, és annak során kérdezték, hogy mi az az alappillér, amitől a USE stílusa felismerhető? Válaszukat tökéletesen tükrözik a kollekciójuk. (mégjó:D) "Mivel mi úttörőnek számítunk Magyarországon a szakmában, ezért a mostanra kialakult stílusunk hosszú útkeresés eredménye. Utcai, kis szériás finomkonfekciókat készítünk, figyelünk az eredeti tervezésre, a pontos szabásra, az anyagok minőségére, de mindenekfölött a hordhatóságra. Karakteres, értelmiségi, önálló nőknek tervezünk, akinek fontos a stílus." Engem már ezekkel a szavakkal megnyertek volna, ha nem ismerném őket. A tavasz/nyári kollekciójuk imádnivaló. Jóval színesebb, mint az eddigi kollekciók, a barackvirág, halványzöld és a citrom jelenik meg leginkább a fekete, a fehér és a szürke mellett. Imádom a ruháikat, tényleg szuperek. Abszolút stílusosak, hordhatóak. Tökéletesek.
"...önálló nőknek tervezünk ..." és már férfiaknak is. A honlapon található szövegből idézek:
" Tíz felejthetetlen kollekció és egy sikeres napszemüveg vonal megalkotása után a USE elérkezettnek látta az időt, hogy bevezesse férfiruha kollekcióját." Gyors meg is lestem őket... Nekem egy kicsit feminim, de itt is fellelhetőek értékes darabok, amiket pl. szívesen látnék a Szerelmemen, csak ő sosem venné fel :D. Spec. nem a latex nacira gondolok :D, az nagyon sok nekem egy pasin.
Minden elismerésem a tervezőké. Nálam elnyerték a trófeát. Nem sok olyan kollekció van, amit tényleg az egekbe tudnék magasztalni, de ezt igen!!!
Íme a ruhák:
Csodás kabátok ...


... csodás színekben


Az abszolút, totális kedvenc. Énisénis akarok ilyen kabit, és nacit!!! Gyönyörűek!


Szupernaci:


Csodaszoknya:


Nagyon tetszik a felső nyakrészének megoldása, egyedi :)


Érdekes anyag:


Csodaszépkék:


Szintén kedvenc:


Ezzel az övvel, nyammnyamm:


És az urak:
Felső színei tetszenek, nadrág nem


Nagyon lányos, bocsi :$ :


Ez viszont piros pont:


Hajrá USE, csak így tovább!

Nincsenek megjegyzések: