17 január 2009

Játszunk a neten

Ha nincs időd, kedved feltenni egy kis aranyos játékot a gépedre, akkor szerencsére már számos online játékkal játszhatsz. Számomra a legérdekesebbek a stratégia játékok. Ezzel is kezdeném.

Ugye ott van a nagy öreg Hóditó.

Itthon az online stragégia játékok történelme ezzel a játékkal indult, 1999-ben. Kisebb - nagyobb hullámvölgyeken átesett, de még él :). Mivel a legrégebbi játék, ezért akik már régóta játszanak, sok-sok tapasztalattal, ők nem kímélik az új játékosokat, szemrebbenés nélkül porig rombolják őket. 5 szintes játék, bizonyos idő után lehet szintet lépni. Számos fajjal regisztrálhatunk, választék bőven akad. Kezdőknek nem ajánlott, sok türelem és tapasztalat kell hozzá.

Másik nagy kedvenc, úgy gondolom a travian.

Több szerveren is fut, ezért ha éppen újra indul egy, érdemes ott elkezdeni, akkor még nincsenek nagy hatalmak. Egyszerűbb játék, mint az előző. 3 nép közül választhatunk, szerintem a rómaiak a legjobbak. Drága a fejlesztésük, de erősek a katonák. Germánok rabolnak, gallok védekeznek. Vagy fordítva? Régen játszottam már vele :). Talán erről a játékról tudnék a legtöbbet mesélni. Eléggé a szívembe nőtt, mégis abbahagytam, mert nagyon sok időt kellett már rászánnom, amikor 6-7 falum volt. És még így is kis ember voltam, akik csodát építettek, huh... Nekik tizen, huszon faluik voltak. Érdemes kipróbálni, nagyon aranyos játék.

Kedves Rékám tegnap mutatta az Ikariam nevű játékot.

Sokkal összetettebb, mint a travian. Fejlesztések vannak benne, így tudsz majd épületeket építeni. Míg a travianban elég pl. egy 3as szintű főépület (hasra ütés szerűen) egy lovarda felépítéséhez, itt ahhoz, hogy építs, gazdasági/hajózási/tudomány-beli és hadügyi fejlesztéseket kell megtenned az akadémiában. 7 világ van. Érdekesnek tűnik, tetszik.

Kedves Tomim játszik a BattleKinght-tal.

Itt egy lovagot kell vezérelned, vagy jó, vagy rossz úton. Különböző küldetések vannak, de lehet itt is rabolni. Vásárolgatnod kell a hősödnek felszereléseket. Szinteket kell itt is lépni. Tapasztalatom nincs. De ránézésre nem lehet rossz :).

Egyes emberek a Lemuriára esküdnek. Nem próbáltam még ki. Itt elérhető.

Áttérve másik kategóriába, az ügyességi játékokhoz, Ádám pajtásom szokott mindig msnen linkelni, aranyos, cukkancs kis játékokat.

Go Usagi Go
Ez a név nekem először a Commodore 64-ben híres Usagio Jimbo-t (Újságíró Jimbo) jutatta eszembe. A nyuszi (nekem az mindig nyuszi marad és nem szamuráj:)) itt is megvan, csak nem kell szamurájok ellen harcolni. Sőt. Ilyen kis alien ellen kell menekülni. De ez ügyességi játék, tehát nem kell gyilkolászni. A lényeg, hogy a nyuszikat át kell vinni egy portálon a következő pályára, de úgy, hogy kis kövekkel kell az utukat egyengetni, de aliennekkel nem találkozhatnak. Nagyon jó unaloműző. Jaj. A zene. Iszonyat idegesítő :D.

Hanna in a Choppa
Amikor először megláttam, hogy helikopteres, gyorsan be is akartam zárni. Nem szeretem a szimulátorokat, de ez szerencsére nem az. Egy helikopterrel kell ügyeskedni a pályákon, különböző akadályokat legyőzve. Nagyon jó, ez is.

Buggle Stars
Egy fejecskével kell gurulni, és összeszedni a csillagokat. Szintén kellemes, idő után idegesítő, hogy nem lehet túljutni egy pályán, de szeretek vele játszani. Ezt is ajánlom mindenkinek.

Crazy go Nuts
Ágyúval kell makkokat lőni. Nagyon elvont :D, de nagyon jó.

enDice
Domino.

Mára ennyit, jó játékot kívánok mindenkinek :). Vizsgaidőszakban is kell egy kis kikapcsolódás.

(megj: félreértés elkerülése végett, a cím kijelentő módban van, tehát nem felszólítás :), így nem helyesírási hiba)

Nincsenek megjegyzések: